Slezina ve Mlejně

17.12.2011 17:03

Poslední slezina - 17. prosince ve Mlejně v Krupce
 Náhoďáci dostali od Kapra z Ell Tora pozvání na každoročně pravidelně pořádanou "poslední slezinu" kamarádu trampů.
Byli jsme od něj informováni, že se zároveň jedná o "tajný počin" s nejvyšším utajením, neboť Kaprova maminka a "máma" osady tady měla oslavit své kulaté narozeniny a neměla o ničem vědět. Sice se prý podivila , kde se pak v hospůdce  vzali kromě osadníků i její příbuzní a děti,
ale nějak se jí to vysvětlilo.
Při našem příchodu do restaurace odchytila Dráčka místní organizátorka se slovy: "Ten pán v klobouku ke mně!"  odebrala mu kytice, kterou uschovala zatím v sále.
Seděli jsme u krásně vyzdobených stolů, přivítali se s ostatními osadami - Brusinky, Rytíři severu,  Black Hills, Ell Toro . Kapr byl rád, že jsme dorazili, i když v omezeném počtu. Po krátkém proslovu  a přání dobré zábavy na jejich poslední letošní akci začal zlatý hřeb programu.
Postupně jsme se zvedli a chodili přát "mámě" k jejím kulatinám. My jsme měli přichystáno malé aspikové srdíčko, velkou kytici, další dary následovaly od jejich dětí, příbuzných a přátel.
Byla moc dojatá, to nečekala takové překvapení. Hudebníci se chopili nástrojů, a rozběhla se skvělá zábava, oslavenkyně vířila v  kole, a my jsme si také užívali předvánoční pohodu.
Škoda, že jsme museli brzy odjet, ale snad si to ostatní užili až do rána, bylo nám mezi nimi moc dobře.

Ivana

seznam.cz