Potlach Náhoda 15.6.2013

15.06.2013 00:00

Sešli jsme se na osadě již  v pátek, abychom udělali obvyklé přípravné práce – úprava ohniště, doplnění vody, sekání trávy , na kterou už byl potřeba křoviňák, neboť se okolí proměnilo v džungli. Chlapi opravili stoly, na které přidělali nové desky. Připravil se „hangár“ a zařízení pro kamarády
Hostinské, kteří obsluhovali pípu a prodej piva.V pátek večer nám zpětřil hraní na kytaru kamarád krásným houslovým koncertem, abychom si také poslechli nějakou tu ušlechtilou vážnou hudbu.  Další, ale spíš už méně kulturní příspěvek byl kamarád Američan který velmi posilněný alkoholem rušil velice falešným zpěvem i zvláštní hrou na kytaru. Posléze odjel od ohně někam z kopce směrem na Rtyni na kole i s nástrojem na zádech.. snad dojel v pořádku i v té tmě.
V sobotu se stavěl altán jakožto Info centrum pro příchozí, Míla vařil gulášek.
Tex nám vyrobil  nádherná camrátka k potlachu také i placky za soutěž.
 Chlapi se vrhli na stavbu podia pro muzikanty .
Připravovali jsme soutěže, pro děti mimo klasických jako vrhání nožů, sekerek, střílení  ze vzduchovky, hod kanadou, třeba račí chůze, apod.
Oheň zapalovali: Bidlák, Viki, Kapr, Žány
Míra ze Supů dostal krásnou  3D placku v lavorku – narážka na povodně na Berounce začátkem června  (jako že měli uplavaný  20. oheň). Ale pak dostal    nádhernou placku, kterou vytvořil  Pašoun.  Samozřejmě to byla originální  a měl z ní velkou radost.   Tex od nás dostal skleněnou placku jako upomínku a poděkování za všechno, co pro nás dělá, byl dojatý. Pšenda také dostal placku se srubem za kamarádství, zářil jako sluníčko.
Poprosili jsme Kaštana, jestli by nemohl na našem 4.ohni dělat palivce, on nám rád pomohl, také za pomoc a ochotu dostal placku.
Hrálo se a zpívalo až do rána.

seznam.cz