Potlach Akéla a Zelený kruh 11.5. 2013

11.05.2013 00:00

Na místo, kde se měl konat oheň Akély a Zeleného kruhu jsme dorazili  v deštivém počasí, všude bahno, přesto byla nálada výborná. Uvítal nás šerif  Zeleného kruhu Vlastík , a popřál nám, ať se nám u nich líbí. Děti měly svoje soutěže – hod míčkem, lov rybiček..  Další soutěže byly společné.
Tex si „rozbil“ svůj stánek se střílením , vytáhl pistole a už jsme se snažili trefit minimálně 8. A 10. Jenže jsme neměli tak dobrou mušku jako osadníci z  Plachého bobra , měli jistější ruku.
Na loučce se házelo polínkem ,napřed větším polenem, pak menším. Ženy měly zvláštní disciplínu: mohli se trefovat válečkem na cíl. Jana si pak odnesla placku,za 2.místo  za váleček. Velký zájem byl také ho hod sekerkou, hod nožem a pak jsme se ještě nedobrovolně  účastnili  disciplíny hledání vrhaného nože v listí a trávě..  Pak se někdo zeptal: Kdo jde na gumové medvídky? Mysleli jsme, že je to soutěž v jejich pojídání, ale chyba.. Měli se pliváním dopravit na nejdelší vzdálenosti, bylo to docela zábavné.
Oheň zapalovali  Jerry z Plachého bobra , Dráček, Kořen a Tex.
Při zapálení ohně jsme dostávali  originální  camrátko na památku: kovovou  kruhovou zelenou podložku   no prostě zelený kruh a od Akely keramické camrátko docela zdařile provedené.
Zábava plynula až do večera při skvělé hudbě, mimo jiné hráli  i kamarádi z osady Jelen.                                                                           

 

seznam.cz