40.Potlach osada Jelen 8.6. 2013

08.06.2013 00:00

V okolí i v celém Ústeckém kraji řádily dál povodně, ale my jsme se odhodlali podívat na krásná místa, kde mají kamarádi z osady Jelen své útočiště. Od Evy jsme dostali pokyny   na cestu  zdárně  dojeli na pole, tam jsme zaparkovali naše vozidla.   Poté jsme polní stezkou a blátivým chodníčkem došli až na louku, kde se odehrávaly hry a kde bylo ležení se stany.
Vedle louky byl potok, ale ten byl už v pohodě, byl v korytu a nijak průběh akce nenarušoval, zezačátku trošku sprchlo, tak jsme se schovali ve stanových přístřešcích.
Když  se počasí umoudřilo, začaly soutěže: střelba – z pistole, z praku, z luku (ten byl ale miniaturní,  bylo to dost těžké), mládenci si mohli zkusit řezán í polena řetězem z pily,  a klasické disciplíny hod sekyrkou a nožem. Pro děti kromě skákání v pytli a střílení ještě sbírání dřevěných korálků do plastové láhve, aby to měli těžší  nandavali je do lahve lžící.
Při dešti měly děti krásnou práci –  ručně zdobily ve stanech  upečené perníčky.
Než vylezlo sluníčko, hrálo se napřed ve stanech, pak přijeli kamarádi až ze Středních Čech. Před zapálením ohně se nad loukou honily těžké šedivé mraky, ale pak se objevila nádherná duha a celý večer bylo krásně- už žádný déšť nehrozil.
U ohniště se střídaly kapely  - z osady Jelen, kapela z Mladé Boleslavi , Brousek, hudba z Českého Jiřetína (Vlčí doupě) , Severští vlci a ostatní.
Bylo to moc krásné setkání, i když jsme se pak dozvědli, že osada Jelen to pořádá už naposled.

seznam.cz