zimní výstup na Milešovku

17.02.2017 00:55

44. zimní výstup na Milešovku dne 14.1. 2017

Popis zimních zážitků musím podat zprostředkovaně, jelikož jsem doprovázela Lukáše na letošní 1.závody v halové lukostřelbě v Plzni.

Takže se pokusím podat zážitky našich osadníků, dvou skupinek, neboť ne všichni v sobě našli tolik sil a odvahy pokořit „hromovou horu“ po svých….  Děvčata Jana se Zlatou měla sraz s Miloušem, který opravdu dorazil i se svým sladkým dřevem na nádraží v Proseticích, i když nechtěli věřit tomu, že pojede také vlakem (po tolika letech).

Měli  za úkol dojet do Rtyně a  obsadit nějaká místa v hostinci i pro kamarády z Náhody, kteří se doplazí z náročného výstupu. Zatím  4  odvážní výletníci dojeli vláčkem do Radejčína,  pak  museli přestoupit na bus do Velemína, kde si  dali dobrý oběd. Zhruba v 11.30  vyrazila skupinka přímým  směrem Milešovka. Rudla u místních vietnamských obchodníků zakoupil „fridex“ vodku, s malými odpočinkovými zastávkami jsme na vrchol dorazili asi za 2 hodiny. Cestička na vrchol už byla trochu vyšlapaná předchozími trampy, kteří vyrazili už ráno.

Nahoře byl otevřený bufet, kde bylo aspoň svařené víno a buřty, kvůli mrazivému počasí a sněžení nefungovala lanovka,takže nebylo pivo.     Z Milešovky už tak dobrý výhled nebyl, sněžilo a bylo trochu mlhavo.  Dolů se šlo do Černčič, k ohradě s ovečkami, Kamarád ,který zde měl zaparkované  auto, se nabídl, že  Pavla,Kubytatu a Rudu doveze do Žalan, kde bydlel. Prý chodí na Milešovku cvičně každý týden. Poděkovali  mu za svezení a pěšky došli do Rtyně. Sál už byl natřískaný, takže nakonec Náhoda  obsadila hostinský výčep, a hrálo se dlouho přes půlnoc.   Snad se všem výstup i hraní líbilo.

 

seznam.cz