Potlach WS

27.09.2016 21:15

24. výroční oheň na osadě White Star  10.9. 2016

Po několikaleténávštěvní absenci  jsme se rozhodli vydat se ke kamarádům na osadu White Star. Den předtím jsme přijali pozvání Surovce na netradiční předpotlachové posezení u něj na jeho zahradě , občerstvením byl jako vždy domácí řízek s bramborovým salátem. Přijeli další kamarádi – hudební nástroje jsou vždy vítány – za Náhodu oblíbené písničky zahrál Vlasta s kolegou Mílou. Nálada byla bezvadná, a jelikož se na zahradě nacházel i napuštěný bazén, rozjařený Surovec se ve slušivém nočním oblečku vrhl do jeho útrob.

Jenže při jeho lehce objemnější postavě si neuvědomil, co způsobil, obrovská vlna smetla hudebníkům kyt ary, zpěvníky a posléze i namočila harmoniku, to bylo nepříjemné…. Ale zábava pak pokračovala dál, my jsme se rozloučili kolem půlnoci s tím, že ostatní uvidíme na zítřejším ohni na White Staru.

 

Cesta byla docela příjemná, zaparkovali jsme v dobré víře u hotelu SPORT vDubí (což se později ukázalo jako blbost, tam již nikdy více, majtel byl zřejmě chatrné nervové soustavy a pozdě večer nás nechtěl pustit zpátky.) Takže po zaparkování jsme vyrazili příjemnou procházkou lesem,  k železničnímu přejezdu a pak již cesta pokračovala asi 800 m přímo po kolejích, po delší době jsme zaslechli psí štěkot a hluk a tak jsme usoudili, že už je blízko osada.

Soutěže již byly v plném proudu a byly docela vtipné: třeba běh se sáňkami naloženými balvanem, děti měly vkleče na zádech přenášely víčka od ešusu naplněnýma  vodou – ostatně v tom vedru při jejich převrácení to muselo být příjemné osvěžení. Kdo si chtěl připomenout dětství, vybral si soutěž Pohádka mládí – jedinec je oblečen v pláštěnce, ten, kdo ho krmí krupicovou kaší má zavázané oči a postupuje dle pokynů nebožáka v pláštěnce. Moc jsme se nasmáli… Samozřejmě oblíbené jsou klasické soutěže – střelba z luku, střelba ze vzduchovky. Zajímavá byla soutěž běh podle čísel, vždy 2 řady proti sobě, po 20 soutěžících, Drobek vyvolával čísla, a kdo mu rychleji uzmul šátek, vyhrál.         Výhrou byla basa s 20 pivy, které určitě v tom horku přišly vhod.

Po dalších soutěžích se hrál klasický nohejbal – rozhodčí přišel ve slušivé protichemické pláštěnce (prý po něm minule nespokojení diváci plivali)….

Mezi 19. – 19.30 byl slavnostně zapálen oheň, a mohla začít hudební produkce. Zpestřením byl určitě „videoklip“  známé písničky „Kdyby tady byla taková

panenka…“ u které snad ani jedna bránice nezůstala v klidu. Nádherné písničky byly proloženy divadelními výstupy jako doprovod k písničkám. Moc se nám na Whte Staru líbilo a jsme rádi, že máme takové vtipné „severočeské sousedy“.

nahodatp1.rajce.idnes.cz/9._-_11.9.2016_Potlach_White_Star_patek_u_Surovce/

 

 

seznam.cz