Kuličkyáda, drakyáda 24.9.2016

29.09.2016 20:32

Kuličkyáda, drakiáda dne 24.9. 2016

Na naši poslední oficiální akci na osadě jsme se moc těšili, tentokrát jsme měli připravené jako překvapení loutkové divadlo ze Spolku loutkařů v Lounech, které uvedlo krásnou pohádku „Kašpárek v pekle“. Děkujeme Lence, Michalovi a ostatním loutkařům za zajímavé a originální provedení hry, bavili se děti i dospělí, pro které to bylo asi setkání s loutkami zblízka po několika desetiletích…

Dopoledne jsme připravovali chutný oběd, dorazili velcí i malí kamarádi s draky, kuličkami i bez nich… pro tyto případy jsme měli připravené nakoupené draky a hračky. Děti se zabavily v prolézačkách, s Budem si hrály s lanem, a některé již běhaly po louce ve snaze vynést draky do výšky, jenže jako klasicky každý rok, nějak neumíme poručit větru…. Občas bylo vidět, že se nějaký drak vznesl do vzduchu, děti smutně koukaly, když Broňa rozbalil svůj model na dálkové ovládání.. taky jsme ho chtěli ze soutěží draků diskvalifikovat.

Ve 14 h se na podiu odehrála bitva mezi Kašpárkem a čerty (jak jinak, chytrý Kašpárek opět vyhrál) Děti dostaly možnost si po skončení pohádky zblízka prohlédnout loutky a zkusit jejich vodění. A protože už na osadu dorazil hlavní rozhodčí a organizátor – Jelena – mohl začít turnaj v kuličkách. Účast byla velká, každý hrál se zaujetím, malí a velcí, moc jsme si to užili. Jelikož se na louce nehýbal ani lístek na dubu, rozhodla Jelena o zapojení naší kreativnosti a skládaly se opět papírové vlaštovky, napřed trénink na osadě, pak jsme se vrhli na louku.

No některým jedincům opět létala vlaštovky pozadu (viď Pinďo, jak jinak), my ostatní jsme se snažili předvést nejlepší letové dráhy, i když někdo si také složil spíš bumerang než vlaštovku. Jak se říká, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, takže jsme se bavili všichni, bylo nádherné slunečné počasí.

Děkujeme za pohodové odpoledne všem kamarádům, kteří si udělali čas a strávili s námi hezké chvíle babího léta. Děkujeme Bandaskovi za jeho moc dobré občerstvení, Pinďovi za pomoc s fotodokumentací a kamarádům za příjemné hudební večery s kytarou.

Letošní hry jsou za námi, ať žijí ty v příštím roce.

nahodatp1.rajce.idnes.cz/24.9.2016_Kulicky%2C_draci_a_vlastovky/

seznam.cz