7 . oheň T.O.S. Náhoda 10.-11.2016

22.06.2016 22:57

7 . oheň  T.O.S. Náhoda  10.-11.2016

 

Tentokrát jsme organizaci potlachu nepodcenili a snažili jsme se připravit ho několik dní předem před termínem. Měli jsme ještě v paměti nešťastné loňské datum 13.6. a nepřízeň počasí. Naštěstí nám přál „počasový“ Manitou a máme přece jen trochu lépe upravený osadní povrch, takže se neopakovala „Bahna“2015. Skoro vše jsme měli připravené již v pátek odpoledne, takže jsme mohli navečer přivítat první příchozí trampy a kamarády. Mezi prvními to byl šikovný a pohotový King z Chomutova – když si prohlížím jeho opravdu rozsáhlou fotodokumentaci, chybí mi slova k vyjádření – ty snímky hovoří za vše.   Díky Pejrakovi a Lence se náš osadní totem doslova rozsvítil- dali mu nový barevný kabátek. Přijelo spoustu lidí, nezvyklý počet na pátek, někteří byli u nás na osadě poprvé, měli jsme radost, že vážili tak dlouhou cestu na pro ně celkem neznámé místo. Snad je u nás uvidíme častěji. 

Zádrhel byl v sobotu dopoledne, kdy začala stávkovat centrála, to by byl malér.. naštěstí se podařilo vyndat zanešenou svíčku a bylo to v pořádku.

V sobotu jsme jen dodělali věneček z chvojí na ohniště, připravily se louče na zapálení a nás osadní kuchař Pejrak pro nás přichystal výborný guláš. Pivní a ostatní občerstvení obstarávala naše známá dvojka z hospůdky U Bennyho, Benny a Sylva.Na osadu dorazilo i několik skautů , spíše vlčat, se svými vedoucími, Jirkou a Ježkem. Brzy se spřátelili s dětmi ostatních, na povel si je vzal Tomáš z Černé sovy, opravdu děcka zabavil. Pravda, takové disciplíny, jako například uvazování dětí u stromů, přetahování lanem, přeskakování, v našich soutěžních disciplínách nemáme, ale co není, může být příště..

Po obědě jsme vybrali místa pro stanoviště soutěží a připravili si rekvizity: hod kanadou, to měl na starosti Pejrak, hod sekerou a nožem ovládla Jelena, na střelnici vládli šerif Pavel a Lubošek, (děkujeme Texovi za zapůjčení funkční vzduchovky, ta od Fráni byla nějaká zaseklá),  Štefan se věnoval krokodýlu Dandymu, a Iva s Ájou sledovaly nové Železné a Špotákové při hodu oštěpem.

Soutěže byly pěkně rozjeté, bohužel nás trochu zbrzdil slabý déšť, ale překonali jsme to. Stihli jsme v pohodě dát dohromady výsledky soutěží.

Později odpoledne přijížděli další kamarádi, ze Rtyně dovezli i vozíčkáře Mirečka, aby si také užil pohodu a písničky. Někteří byli dost překvapeni, když na podiu muzikanti z Prahy sestavovali aparaturu , jenže při hraní kapely SEŠLOST z Prahy, jsme museli uznat, že k nim to patřilo. 

Dorazila Sebranka, i Sebranka, která dorazila z vodácké výpravy, krásně dekorovaná jako Indiánský kmen.

Děkujeme Texovi a Pepovi Zvelebilovi za umně vyvedené placky jako odměny za soutěže a jako poděkování kapelám a šerifům.

Soptíkem byl pro tento 7.oheň určen Luboš – Kubytata- myslím, že se svého úkolu zhostil vcelku dobře. A to ještě netušil, že se mu dostane spolu s Jirkou pocty  přijetí do naší osady. Překvapením pro nás holky (ale příjemným) bylo že máme tento oheň zapalovat… Přitom jsme zapalovaly kdysi na 1.ohni (ale to s námi byli chlapi), naštěstí to dopadlo dobře. Po zahrání vlajky a vzpomínce na kamarády, kteří s námi již nemůžou být, mohla začít přehlídka skvělých hudebníků. 

Při vyhlašování soutěží si pro placky chodily „známé firmy“ plackožrouti.. Bylo to překrásné, jen jsme nečekali tolik účastníků. Trochu statistiky: asi 200 lidí, Kalkulačka napočítala zhruba 75 automobilů, některé parkovaly až u rybníka.

 I když drobné nedostatky by se určitě našly, určitě se tento oheň, v pořadí jako sedmý, vyvedl výborně.

Iva

king13.rajce.idnes.cz/T.O.NAHODA_7.VYROCI_11.6.2016/

seznam.cz