Zamlžená Severka

19.11.2011 00:00

Naše zamlžená výprava na osadu Severka v Dubí.

Na uplynulém countrybálu v Dubí získala Zlata z rozhovoru s šerifem Severky Fabim  kontakt na tuto osadu a stručný popis cesty k nim.  V sobotu 19.listopadu jsme si dali sraz na obvyklém "parkovišti" , vyrazila celkem 3 vozidla s osádkami a třemi psy.


Do Dubí byla cesta v pohodě, kupodivu, čím jsme jeli výše, mlha byla hustší a hustší, povedlo se nám přejet odbočku k nádraží Dubí.


Pak ještě strmá, kamenitá a blátivá cesta dala zabrat i našim

vozidlům, dokonce jsme museli Texovi pomoc vrátit auto na cestu.

Ale nakonec jsme po nějaké době boudičku našli - bývalý drážní domek u vlakové trati.

Příchozí - asi Radar - nás vítal slovy: to není možné , je jich asi 30 a mají 4 psy (což nebyla tak docela pravda, počet osob se držel na 11, psi byli pouze 3). Uvnitř boudy - domku - už bylo šero, povídali jsme si při svitu svíček a baterek.


Zlata za nás předala malé pozornosti  RUM a odznáčky, samolepky a vizitky Náhody.

Vyslechli jsme si pohnutou historii předchozích osadních srubů a obdivovali příjemnou úpravu jejich nového sídla. V okolí pro mlhu toho moc nebylo vidět, klid kolem jen občas narušil projezd vláčku na Moldavu a opačným směrem.

  Hovor s osadníky příjemně plynul  -  osada ve složení - šerif Severky Fabi, Radar, Kirby - bývalý člen osady Severka (nyní bydlí v Děčína), Hirby, ten se nám celý večer staral o přísun různých tekutin a Honza, zvukař děčínské osady Couvej.


Jana s Luckou a jejich  dvěma psy museli odjet do Teplic. Vytrval zbytek z Náhody s Ťapinou, která si oblíbila šerifa (asi kvůli jídlu) Na řadu přišla kytara, Girby hrábl do strun, a tak jsme měli i kulturu.

Ťapina vytrvale odmítala exkurzi do kuchyně, lákána Hirbym na vyzkoušení pekáčku s česnekem, nedala se však přemluvit.

Hostitelé nám nabídli i něco dobrého na zub a bavili bychom se i déle, venku byla hustá tma, mlhavo, tak jsme jim poděkovali za pohostinnost a asi v půl deváté večer vyrazili k domovu. Jsme rádi, že jsme poznali nové kamarády trampy ze Severu a snad se společně ještě někde setkáme.

Ivana

seznam.cz